Srebro za Srbiju i PSTech Racing na Svetskom prvenstvu!

Srpska posada Jedriličarskog kluba PSTech Racing osvojila je srebrnu medalju na upravo završenom 38. Svetskom prvenstvu u jedrenju klase Mikro.

Ovo takmičenje koje se održava svake godine, ove godine održano je od 19. do 26. jula u Berlinu na jezeru Wannsee. Učestvovalo je 58 posada iz 10 zemalja koji su bili podeljeni u tri divizije. Naša posada u sastavu: Goran Stevanović, Aleksandar Jovanović, Nikola Marjanović predvođena trenerom Dejanom Antićem takmičila se u diviziji “Racer”. Pokazali su sjajnu formu i bili vrlo konstantni tokom celog takmičenja. Ovim plasmanom ostvaren je najveći uspeh za srpsko jedrenje u Mikro klasi koja je zvanično priznata klasa od strane svetske jedriličarske federacije ISAF.

Photo: Photo © SC Gothia e.V. / Ralph Linow

Novi svetski prvak u generalnom plasmanu je posada  POL 90 iz Poljske u sastavu Ogrodnik, Petrila, Banaščik, druga je posada iz Rusije RUS 39, dok je treće mesto ovojila još jedna poljska posada POL 77 predvođena prošlogodišnjim svetskim prvakom Tarnackim.

Photo: Photo © SailingAnarchy.de

U diviziji Racer u kojoj se i naša posada takmičila, prvo mesto zauzela je ruska posada RUS 300, naša posada SRB 55 bila je druga, dok je treće mesto zauzela još jedna ruska posada RUS 1777.

Photo: Photo © SailingAnarchy.de

U diviziji Cruiser zlatnu i bronzanu medalju osvojile su posade iz Rusije, dok je drugo mesto pripalo posadi iz Francuske.
Na kraju je bilans medalja sa ovog takmičenja sledeći:
Rusija: 2 zlata, 1 srebro, 2 bronze
Poljska: 1 zlato, 1 bronza
Srbija: 1 srebro
Francuska: 1 srebro
Naredno, 39. po redu svetsko prvenstvo održaće se iduće godine u avgustu mesecu na obali Atlantika, u francuskom gradu Brestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>