Pobeda Generali PSTech Racing tima na XVII Zokijevoj Regati

Prošlog vikenda, 23. i 24. maja u na Dunavu je održana XVII memorijalna Zokijeva regata.

Posvećena Zoranu Radosavljeviću, pilotu heroju, ali i kolegi jedriličaru – ova regata za nas uvek ima posebnu draž, posebno što u našem timu već godinama nastupaju pitmoci Vojne Akademije ili kao ove godine oficir Vojske Srbije Aleksandar Jovanović.

Specifičnost ove regate je i što su trke navigacijske, kao i što se voze samo dve trke, pa nema prostora za ispravljanje eventualne greške.

Prvog dana, po lepoj košavi dobro smo startovali i od početka do kraja trke držali i povećavali prednost.

Drugog dana, po promenjivom gornjaku loše smo odradili start i skoro sve vreme trke jurili vodeću posadu BK Metalac. Na našu sreću, pred sam kraj trke uspeli smo da preuzmemo vodeću poziciju i u neverovatno uzbudljivom finišu ipak odnesemo pobedu.

Sa dve pobede u dve trke, osvojili smo najsjajnije odličje i vredne nagrade koje je organizator uspeo da obezbedi.

Kao i svake godine, organizacija je bila sjajna a fotografije i video zapisi iz helikoptera su nešto što je privilegija samo najvećih svetskih regata, a mi to u Srbiji imamo zahvaljujući Vojsci Srbije.

Vidimo se iduće godine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>